Thread

Skip Navigation LinksForums > SpiraTest Forums > SpiraTest Issues & Questi... > Project copy problems

Project copy problems RSS Feed

Thursday, December 18, 2014
Hi, I'm currently encountering some problems on the project copy. My settings are :
  • SpiraTest 4.0
  • Windows Server 2008 R2 64 bits
  • Microsoft SQL Server Standard Edition (64-bit) 10.50.2500.0
I try to copy a project that have Custom properties, and custom properties values are not copied... After looking at database values, it seems that SpiraTest does not copy all values... I explain myself :
  1. have a project with custom properties
    • Check the datas in the  RPT_TESTCASES, on one test case (for example) see the CUST_XX column to see the value actually given by the custom property (in our case the CUST_11 column has the 119 value which correspond is the value [CUSTOM_PROPERTY_VALUE_ID] selected in the [CUSTOM_PROPERTY_LIST_ID], all is well at this point...
  2. go on the admainistration page
  3. click on copy
  4. valid the message
  5. wait for the copy
  6. Check the datas in the  RPT_TESTCASES view, filter on the test case previously checked, in our case, the test case is already good for the copied project, but on the project copy the CUST_XX columns are not updated (all CUST_XX are at NULL values). However, all the custom properties are correclty copied with the new project, the custom preperty list appears to...
More precisely the [TST_ARTIFACT_CUSTOM_PROPERTY] table has not the custom properties copied. In the [TST_ARTIFACT_CUSTOM_PROPERTY] table the project copied has an artifact id for the test case with the custom properties selected, and for the propject copy there is no line in this table... 

If i insert a line (in our sandbox database) in the  [TST_ARTIFACT_CUSTOM_PROPERTY] with the concerned testcase and the expected CUST_XX value, then the value is correctly set on the Spiratest web interface

Is this a known problem ? Is there a workaround ? Is it resolved in the 4.1 or 4.2 ? Will it resolved for the next released ?

5 Replies
PRIME GildasPRIME Gildas
re: PRIME Gildas on Thursday, December 18, 2014
Thursday, December 18, 2014
An another information about the problem, that can help you, at the end of the copy, there is 4 entries in the Windows Event logs (from the first to the most recent one below)

APPLICATION.Business.ManagerBase::RetrieveFlagLookup:
Une entrée avec la même clé existe déjà. [System.ArgumentException]

Stack Trace:
   à System.Collections.Generic.SortedList`2.Add(TKey key, TValue value)
   à APPLICATION.Business.ManagerBase.RetrieveFlagLookup()

---------------------------------------------------------------------------

APPLICATION.Business.ManagerBase::RetrieveFlagLookup:
Une entrée avec la même clé existe déjà. [System.ArgumentException]

Stack Trace:
   à System.Collections.Generic.SortedList`2.Add(TKey key, TValue value)
   à APPLICATION.Business.ManagerBase.RetrieveFlagLookup()

---------------------------------------------------------------------------

APPLICATION.Business.ManagerBase::RetrieveFlagLookup:
Une entrée avec la même clé existe déjà. [System.ArgumentException]

Stack Trace:
   à System.Collections.Generic.SortedList`2.Add(TKey key, TValue value)
   à APPLICATION.Business.ManagerBase.RetrieveFlagLookup()

---------------------------------------------------------------------------

APPLICATION.Business.ManagerBase::RetrieveFlagLookup:
Une entrée avec la même clé existe déjà. [System.ArgumentException]

Stack Trace:
   à System.Collections.Generic.SortedList`2.Add(TKey key, TValue value)
   à APPLICATION.Business.ManagerBase.RetrieveFlagLookup()
Elise B.Elise B.
re: PRIME Gildas on Thursday, December 18, 2014
Thursday, December 18, 2014
Hi Gildas,

We don't have a record of the particular issue you are reporting. At this point, we no longer provide software updates to SpiraTest version 4.0. Therefore, I recommend that you upgrade your system to the latest version (currently 4.2.0.4). After that, if the issue still occurs, please log a Help Desk ticket.

Thank you,
Elise
PRIME GildasPRIME Gildas
re: Elise B. on Thursday, December 18, 2014
Monday, December 22, 2014
Just updated to 4.2.0.4, I've got an error during update but i havent take a screenshot... I've seen in the Windows logs the follwing error :

In APPLICATION.Web.UserControls.WebParts.MyPage.RequirementsList::Page_Load:

Messages:
   Une erreur s'est produite lors de l'exécution de la définition de la commande. Pour plus de détails, consultez l'exception interne. [System.Data.EntityCommandExecutionException]
   Procédure stockée 'dbo.REQUIREMENT_RETRIEVE_CUSTOM' introuvable. [System.Data.SqlClient.SqlException]

Stack Trace:
   à System.Data.EntityClient.EntityCommandDefinition.ExecuteStoreCommands(EntityCommand entityCommand, CommandBehavior behavior)
   à System.Data.Objects.ObjectContext.CreateFunctionObjectResult[TElement](EntityCommand entityCommand, ReadOnlyMetadataCollection`1 entitySets, EdmType[] edmTypes, MergeOption mergeOption)
   à System.Data.Objects.ObjectContext.ExecuteFunction[TElement](String functionName, MergeOption mergeOption, ObjectParameter[] parameters)
   à System.Data.Objects.ObjectContext.ExecuteFunction[TElement](String functionName, ObjectParameter[] parameters)
   à APPLICATION.Business.SpiraTestEntities.Requirement_RetrieveCustom(Nullable`1 userId, Nullable`1 projectId, String filterSort, Nullable`1 numRows, Nullable`1 includeDeleted, Nullable`1 onlyShowVisible)
   à APPLICATION.Business.RequirementManager.Retrieve(Int32 userId, Nullable`1 projectId, String customFilterSort, Boolean includeDeleted, Boolean onlyShowVisible)
   à APPLICATION.Business.RequirementManager.RetrieveByOwnerId(Nullable`1 ownerId, Nullable`1 projectId, Nullable`1 releaseId, Boolean includeCompleted, Boolean includeDeleted)
   à APPLICATION.Web.UserControls.WebParts.MyPage.RequirementsList.LoadAndBindData()
   à APPLICATION.Web.UserControls.WebParts.MyPage.RequirementsList.Page_Load(Object sender, EventArgs e)

Then after 4.2.0.0 installation, I have deployed the 4.2.0.4 patch and when i log in, I have the correct version displayed in the bottom of the screen but a message appears on the top of the page that says : Chargement impossible 'Mes besoins affectés'

Is this normal ? is there a workaround ?

I havent tested the project copy yet.
Elise B.Elise B.
re: PRIME Gildas on Monday, December 22, 2014
Monday, December 22, 2014
Hi Gildas,

Something's not right with your installation. Could you please log a Help Desk ticket? Please include as much detail as possible about your system, how you did the upgrade, and the error(s) that you are getting.

Regards,
Elise
PRIME GildasPRIME Gildas
re: Elise B. on Monday, December 22, 2014
Monday, December 22, 2014
I've filled the ticket TK17300, all the logs are attached.

Server settings are on the first post.

Update was done using the msi installer 4.2.0.0 and then once installed, i've unpacked the 4.2.0.4 patch in the folder (once verified that the services were not started as the ReadMe.txt says)
Statistics
  • Started: 12/18/2014
  • Last Reply: 12/22/2014
  • Replies: 5
  • Views: 723
Powered by KronoDesk v1.1.0.15 | © Copyright Inflectra Corporation 2011-2016 | Licensed to Inflectra Corporation.